maandag 14 april 2014

Regionaal Archief Dordrecht beheert nu ook collectie Oud-Beijerland

Regionaal Archief Dordrecht beheert sinds 1 april 2014 ook de collectie van Oud-Beijerland. Hiervoor hebben de gemeenten Dordrecht en Oud-Beijerland een overeenkomst gesloten. Hiermee behoort de gehele Hoeksche Waard nu tot het verzorgingsgebied van het Regionaal Archief Dordrecht en is het aantal aangesloten regio gemeenten naar twaalf gestegen.

Naast de gemeente Dordrecht verzorgt het Regionaal Archief het archiefbeheer van de gemeenten Alblasserdam, Binnenmaas, Cromstrijen, Hardinxveld-Giessendam, Hendrik-Ido-Ambacht, Korendijk, Molenwaard, Oud-Beijerland, Papendrecht, Sliedrecht, Strijen en Zwijndrecht.

In het verlengde hiervan is de gemeentearchivaris van Dordrecht Teun de Bruijn vanaf nu benoemd tot gemeentearchivaris van Oud-Beijerland. Hij wordt verantwoordelijk voor het toezicht op de zorg en het beheer van de nog niet overgebrachte archieven en voor het beheer van de overgebrachte archieven. De gemeente Oud-Beijerland heeft besloten om voorlopig nog geen archieven naar de archiefbewaarplaats (het Stadsdepot) over te brengen maar in de gemeente zelf te beheren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten